Engeland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Het echte Downton Abbey

Engeland,
Groot-Brittannië


Het zal jullie niet ontgaan zijn dat er momenteel een film van Downton Abbey te zien is.
De opnames voor deze film zijn gemaakt op Highclere Castle, een schitterend landgoed.
In de serie maakt de familie een uitstapje naar Alnwick castle voor een jachtpartij. Dit kasteel is, na Buckingham Palace, het grootste nog bewoonde kasteel van Engeland.
In de ruimte die je hier ziet, kan je een reportage over het kasteel en de hertog en hertogin van Northumberland bekijken.
De familie geeft meestal alleen toestemming om buiten te filmen, maar voor de serie Downton Abbey (2015) werd een uitzonderinggemaakt: zelfs in de privé vertrekken mocht gefilmd worden.
Op het landgoed vind je prachtige tuinen met een enorme waterspeeltuin waar kinderen zich de hele dag kunnen vermaken, als ze dat al niet gedaan hebben tijdens de bezemvlieglessen, want er zijn hier ook twee films van Harry Potter opgenomen.
Bij slecht weer kunnen de kinderen zich binnen vermaken: verkleden als kasteelheer/vrouwe, een echt riddertoernooi naspelen.
In het kasteel mag je vanwege de privacy van de familie niet fotograferen. Vanaf 30 oktober tot 24 maart is het kasteel gesloten, dan woont de familie op het kasteel.
In het seizoen wonen ze op een boerderij op het landgoed.