Edinburgh

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Engelen met doedelzakken

Edinburgh,
Groot-Brittannië


Stop! Bijna loop je voorbij aan een mond vol sensaties. Een plek waar de Schotse tradities een laagje Italiaanse vernis krijgen. Waar Haggis een afspraakje heeft met Pancetta en Highland Lam zoent met ansjovis. Maar gelukkig, je bent net op tijd gestopt en binnengelopen bij Angels with Bagpipes.

Ondanks het kleine terras is het niet moeilijk om Angels with Bagpipes voorbij te lopen. Allemaal met dank aan de made in China kilt shops en de angstaanjagende Haggis koelkastmagneetwinkels die wat ooit de trots van Edinburgh was verstikken: de Golden Mile. Wie goed op de huisnummers let, de aantrekkingskracht van de magneten weet te weerstaan of gewoon afgaat op het reukvermogen staat uiteindelijk voor 343 High Street. Met of zonder tas vol souvenirs.

Eenmaal binnen heb je een rijke keus aan zitplaatsen. Boven, beneden, aan de voorkant, achterkant, in een openbare of privé-eetzaal, buiten op de Golden Mile of in de intieme binnentuin. Allemaal met dank aan het stratenplan van Edinburghs Old Town waar de huizen hun ware aard pas openbaren wanneer je binnen bent.

Angels with Bagpipes heeft een mooie plek in de Edinburghse culinaire scene veroverd sinds de opening in 2010. Waar hippe toko’s als Tigerlily op George Street ging voor de looks, kozen de Angels voor karakter. Karakter dat flirt met je eetlust. Karakter dat je steeds verder leert kennen bij ieder gerecht.

Het restaurant biedt een uitstekende en betaalbare Table d'Hôte twee of drie gangen lunch (£ 13,95 / £ 17,95) en een a la carte menu voor het diner. Het maken van een reservering voor het diner is aan te bevelen, wanneer je niet twee uur wilt wachten tussen 's werelds kleinste whiskyfles, William Wallace pruiken of Haggis vormige koffiemokken bij de ‘Schotse’ buurwinkel .....

Angels with Bagpipes
343 High Street
Royal Mile, Edinburgh
EH1 1PW??Scotland, United Kingdom
T: +44 (0) 131 220 1111
E: info@angelswithbagpipes.co.uk
W: [url="http://www.angelswithbagpipes.co.uk/index.php" target="_blank"]www.angelswithbagpipes.co.uk/index.php[/url]