Rhodos

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kalithea Thermen

Rhodos,
Griekenland


Kalithea is een klein dorpje en tegelijk de naam van een gemeente aan de oostelijke kust van Rhodos. Het ligt op ongeveer 10 kilometer afstand van Rhodos-stad.

Vroeger was Kalithea bekend en beroemd om de geneeskrachtige bronnen/thermen die zich hier bevonden. Er staan hier nog een aantal gebouwen die dit bevestigen. De gebouwen vormen een bezienswaardigheid op zich en het gebouw met het kuuroord is geheel gerenoveerd. Dit is zeker de moeite waard om te bezoeken, daar hier ook het hele jaar door diverse tentoonstellingen gehouden worden. Hier hangen o.a. mooie foto's van scene's uit beroemde films die hier gedeeltelijk gedraaid zijn zoals o.a. "The Guns of Navarone" en "Zorba de Griek". Ook kun je de voor en na foto's bekijken van de renovatie.

Bij Kalithea zijn twee kleine baaien waarvan er eentje gebruikt wordt als aanlegplek voor bootjes in de baai bij het kuuroord zelf. Hier bevindt zich een luxe strandtent met terras waar je lekker een hapje en een drankje kunt doen. Het is een beetje de ontmoetingsplek van het hippe volk.

De schitterende mozaïeken vloer is kenmerkend voor het hele eiland, je vindt het overal terug.