Kos

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Burcht Neratzia

Kos,
Griekenland


In het begin van de 20e eeuw was waar de burcht is gebouwd een eiland. Het was verbonden met Kos door middel van een brug, waar nu de ingang is, die uitkomt op het plein van Hippocrates.

Als u de burcht bezoekt loopt u over de brug met onder u de palmenlaan. Deze was vroeger gevuld met zeewater. Om de burcht te verdedigen was de noord-sectie van de brug beweegbaar, en stond helemaal los van het eiland Kos.

De buitenste ring is gebouwd door de ridders van de Johannes orde, en is een voorbeeld van de verdedigende architectuur van die tijd.
De burcht is gebouwd in twee fases, het eerste 14e eeuw bestaat uit de binnenste ring. (7.8.9.), en een latere door Grootmeester d'Aubuson, voortgezet door d'Amboise en afgemaakt door Del Carretto, in 1514, waar de buitenste ring toe behoort.

Vandaag de dag is er een permanente tentoonstelling van sculpturen altaars en inscripties. Een aanrader om te bezoeken alleen al om het imposante gebouw, en de fraaie uitzichten vanaf de torens en de muren van de burcht.

Men vraagt entreegeld