Ithaka

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Anogi

Ithaka,
Griekenland


In het plaatsje Anogi op Ithaki, Griekenland, treft men nog een oude kerk. Deze kerk is nog in gebruik en herbergt nog prachtige fresco's. Voor ieder die dit wil bekijken het volgende. Naast de kerk ligt een winkel/cafe. Hier kan de sleutel van de kerk worden opgehaald. Houdt er wel rekening mee dat deze gesloten is tussen 14.00 en 18.00 uur ivm siesta. Het plaatsje Anogi is een van de oudste op het eiland. Het ligt op ongeveer 500 meter hoogte en is daarmee het hoogst gelegen plaatsje. De route ernaar toe is prachtig. Er wonen nog ongeveer 35 mensen. De hoogte was vroeger een groot voordeel omdat de inwoners al van verre de piraten konden zien aankomen en zich op tijd konden terug trekken. Er staat naast de kerk een toren met een bel erin. Deze werd geluid als er piraten aankwamen.
Nabij het plaatsje ligt de grote rots genaamd: Herculus Rock. Op het enige kruispunt in het dorp ga je naar beneden. De eerste afslag neem je dan rechts. Let wel goed op want je rijdt er zo voorbij. Dan rijdt je bijna tegen de rots aan. De omgeving spreekt erg tot de verbeelding. Ik kan er na er 5 keer geweest te zijn nog geen goede woorden voor vinden.
Op dat kruispunt in het dorp kun je ook naar boven. Dat zou ik wel even te voet doen. Dan kom je al snel terecht in het hele oude Anogi. Dit is een hele ruine van het vroegere dorp Anogi. Het is magisch om hier door heen te wandelen en van het uitzicht te genieten.
Eigenlijk is het hele eiland magisch. Je wordt er gewoon verliefd op.