Corfu

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Een Dag in Kerkyra

Corfu,
Griekenland


Kerkyra, de hoofdstad van het groene eiland Corfu, is van een opmerkelijke schoonheid. De statige of vervallen Venetiaanse panden in pastelkleur, romantische balkonnetjes en gezellige pleintjes en terrassen. Een heerlijke stad om doelloos doorheen te slenteren! Door de invloed van de Venetianen in vroegere tijden van bezetting is de sfeer is eerder Italiaans dan Grieks.

Het stadsbeeld wordt gedomineerd door twee Venetiaanse forten: Het Oude Fort en Het Nieuwe Fort. Cultureel gezien is het oude fort interessanter, maar voor een mooi uitzicht over de stad EN het oude fort, kun je beter het nieuwe fort beklimmen. Vanaf hier heb je waanzinnig uitzicht over de kleurrijke stad, met het Griekse en Albanese vasteland op de achtergrond. Rechts in beeld zie je dus het oude fort boven de stad uitstijgen.

Trek voor een bezoek aan de stad gerust een dag uit. Dan kun je tussendoor genieten van de leuke terrasjes en restaurants. Voor je diner raad ik 'La Cucina' aan. Het is redelijk aan de prijs, maar je krijgt heerlijke gerechten (in de open keuken zie je men de pasta vers maken!) en de bediening is vriendelijk. Bijna te vriendelijk. Maar ach, je bent op vakantie en mag best een beetje vorstelijk behandeld worden ;-)