Corfu

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Alternatieve Kustlijn

Corfu,
Griekenland


Wie op Corfu geweest is (of er nog heengaat) heeft vast gehoord van Paleokastritsa, een prachtige kustlijn waar je met een bootje door blauwe baaitjes en langs grillige rotswanden kunt varen. De toeristen weten echter ook massaal deze plek te vinden. Voor degenen die over een (huur)auto beschikken kan ik een andere mooie plek aan de kust aanraden!

Helemaal in het noordwesten van het eiland ligt Peroulades, een klein dorpje. Er zijn niet veel accommodaties, maar ik vond de kustlijn er werkelijk adembenemend! Zo vind je er Canal d'Amour, een inham waar het ruige water tegen de rotsen aan beukt. Het staat weliswaar op veel ansichtkaarten, maar wordt niet overspoeld vanwege de locatie. Even verderop vind je Logas Beach, ook wel Sunset Beach genoemd. En met recht, want de zonsondergang die ik daar zag was fenomenaal! Een weids uitzicht over zee met kleine eilandjes aan de horizon. Je kunt afdalen naar het strand (prachtig!), maar ook bovenop de rotsen van het uitzicht genieten met een cocktail in de hand. Er is namelijk een café/restaurant gevestigd met de naam 7th Heaven Café. En de reden waarom die naam gekozen is laat zich raden. Ze hebben zelfs schommels waar vanuit je de zonsondergang kunt aanschouwen! Wat een plek!

Ik zou zeker niet adviseren om Paleokastritsa over te slaan, want ook die kustlijn is mooi. Maar als je de tijd en een auto hebt, loont zich de inspanning om enige uurtjes extra te rijden!! Peroulades, houd het in je achterhoofd!