Corfu

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bezoek een goed doel!

Corfu,
Griekenland


In de townships van Zuid-Afrika zag ik met eigen ogen hoe een vrouw op eigen initiatief een opvanghuis begonnen was voor zorgbehoevenden; weeskinderen, bejaarden en gehandicapten. In het huis voelde ik mij omringd door liefde, warmte en positiviteit. Het relativeerde mijn eigen leven, gaf diepgang aan mijn reis, maar het gaf me ook goede hoop. Gek genoeg voelde het niet bedroevend, hoe schrijnend sommige gevallen ook. Het voelde vooral hoopvol dat iemand zich om deze mensen bekommerde. En ik daar een steentje aan kon bijdragen door een donatie te doen en andere mensen erover te vertellen.

Sinds die ervaring neem ik mezelf elke reis (ook de 'luie' vakanties!) voor om een goed doel te bezoeken. Ik bekijk van tevoren wat er zoal voor initiatieven zijn en er is altijd wel iets! Bij mijn laatste vakantie op Corfu bezocht ik een ezel-opvang. Van een heel ander kaliber natuurlijk, maar prachtig initiatief van de Britse dame Judy Quinn. Zij heeft haar leven in Groot-Brittannie opgegeven om zieke en gewonde ezels op te vangen en een goede oude dag te bezorgen. Ik kreeg een rondleiding, uitleg over de opvang en deed een donatie. Voor wie nog naar Corfu gaat: Donkey Rescue.

Dus mijn tip van de dag is: Plan op je reis een bezoekje aan een goed doel of initiatief! Het verandert je kijk op de wereld, voegt iets toe aan elke reis. En je helpt een ander er mee!