Corfu

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Fenomenaal uitzicht over de baaien van Paleokastritsa

Corfu,
Griekenland


Bij een bezoek aan het Griekse eiland Corfu, zal een bezoek aan de baaien van Paleokastritsa niet ontbreken bij de meeste mensen. Deze plaats wordt omringd door groene bergen en kleine helderblauwe idyllische baaitjes en is zeker een kijkje waard.

Wat echter wel jammer is, is de drukte in de plaats. Om dus rustig te genieten van de mooie baaien, is het aanrader om te rijden naar het plaatsje Lakones. Als je naar Paleokastritsa rijdt kom je net voor de plaats een afslag tegen die je omhoog naar Lakones brengt. Na vele haarspeldbochten waar je een steeds mooier uitzicht krijgt, kom je in het kleine plaatsje wat begint met een verkeerslicht waar je gerust 10 minuten staat te wachten, dit omdat het dorpje zo smal is dat er geen 2 auto's naast elkaar passen. Het dorpje zelf is klein, gezellig en typisch Grieks. Maar als je doorrijdt tot net het dorpje kom je aan de linkerkant het gezellige restaurantje "Bella Vista" tegen. De naam zegt het eigenlijk al, hier vindt je het mooiste uitzicht over de baaien van Paleokastritsa. Onder het genot van een betaalbaar drankje kun je je hier gerust een tijdje vermaken. Je hebt hier niet alleen een mooi uitzicht over de baaien maar ook over Lakones, wat schitterend gelegen is op en tegen het groene gebergte.

Een ander fenomenaal uitzicht over de baaien ligt iets verderop bij Angelokastro. Deze ruïne van een kasteel uit de 13e eeuw ligt op een steile rots aan de kust. De weg naar Angelokastro loopt via Makrades naar Krini en van hier loopt een asfaltweg naar de voet van de rots. Dan is het nog 10 minuten per voet een warme, steile klim naar boven, maar dat is het meer dan waard!