De Loire

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Room with a view

De Loire,
Frankrijk


Vanuit de bovenste kamers van het 3 sterrenhotel Le Bussy in Montsoreau heb je mooi zicht op het kasteel de Montsoreau direct gelegen aan de Loire. En het was ook nog eens lekker slapen daar.

Dit is het het enige kasteel dat in de bedding van de Loire is gebouwd, de rivier stond vroeger tot aan de voorgevel muur. Dat is nu niet meer het geval omdat de waterstand nu veel beter onder controle wordt gehouden.
In het kasteel is een prachtige tentoonstelling over de geschiedenis van het gebied rondom de Loire te bewonderen. Het gebouw is historisch niet heel erg interessant want naast dat het bewoond is, heeft het geen rol gespeeld in de geschiedenis van Frankrijk. Toch is het kasteel beroemd geworden omdat in Alexander Dumas het als decor koos voor zijn roman ‘La dame de Montsoreau‘.

Het dorpje zelf heeft prachtige huizen die goed aansluiten bij de stijl van het kasteel en er is een aardig kerkje. Het dorp heeft een aantal restaurants waaronder een geweldige creperie (aan de weg langs de Loire) om lekker te eten en dat doe je hier natuurlijk met een goede wijn die hier in de directe omgeving wordt verbouwd.