Corsica

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Les Agriates

Corsica,
Frankrijk


In het noorden van Corsica ten westen van Saint-Florent ligt het woestijnachtige gebied Les Agriates. Het landschap is enorm uitgestrekt van heuvels, die wel uitgetekend lijken. Je vindt er stranden, moerassen en rivieren die het gebied in afwisselende stukjes hebben uiteengerafeld. Het beste is om dit gebied in drie etappes te verkennen.
1. het 1 km lange Plange de Saleccia is een strand met heel fijn wit zand liggend aan een turkoois blauwe zee met een door pijnbomen beschaduwd duin. De landingsscène uit The Longest Day is hier opgenomen.
2. Plage du Loto: minder mooi dan Plange de Saleccia maar wel bekender. In de zomer is het erg toeristisch hier (zomers leent deze plek zich dus niet om even rustig te genieten).
3. Etang du Loto: een pad die langs prachtige schaapskooien leidt richting een moeras. De rietvelden hier samen met de donkere waterplassen maken het landschap erg kleurrijk en fotogeniek, vooral in de schemering is het van enorme schoonheid.
In dit gebied leven een aantal viervoeters, koeien, everzwijnen, schapen en geiten. Vogelsoorten als de Provençaalse, de Sardijnse en de Woestijngrasmus, patrijzen en nachtzwaluwen kunt u hier tegenkomen. In de lente geurt het hele gebied naar aardbeibomen, mastiekbomen, cistus, rozemarijn, mirte, brem, heide, steekwinde en Clematis. Een gebied wat een bezoek zeker waard is.