Sleeswijk-Holstein

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

2 become 1

Sleeswijk-Holstein,
Duitsland


Nu Texel - met dank aan de Lonely Planet-notering - de komende zomer overspoeld zal worden door toeristen van over de hele wereld, is er gelukkig nog een Duits alternatief: het eilandparadijs Helgoland. We waren hier voor een lang weekend, vooral om Jan-van-Genten en zeehonden te spotten. En we hebben er genoten.

Helgoland ligt zo'n 70 kilometer uit de Duitse kust en is onder fotografen vooral bekend om de kolonies Jan-van-Genten en zeehonden zie zich van behoorlijk dichtbij laten benaderen. Er zijn verschillende veerdiensten die Helgoland aandoen en wij kozen voor een overtocht vanuit Cuxhaven.

De Jan-van-Genten hebben toch wel de meeste indruk op ons gemaakt. Wat een prachtige vogels en wat een fascinerend gedrag laten ze zien! Je kunt ze tot op een meter afstand naderen, waardoor je het gedrag heel goed kunt observeren.

In mei en juni is het broedseizoen in volle gang. Dit paar verklaarde elkaar keer op keer de liefde met een prachtige balts: 2 become 1. Wat wij bijzonder vonden aan dit moment, is dat de 2 vleugels samen een driehoek vormen.