Sleeswijk-Holstein

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

A look from above

Sleeswijk-Holstein,
Duitsland


[i]In Lübeck is het mogelijk om vanaf de hoogte een machtig 360 graden overzicht te krijgen over de stad. Vanaf de 50 meter hoge bezichtigingruimte in de [b]St Petri Kirche toren[/b][/i]. Het is goed te zien hoe deze oud Hanzestad op een eiland tussen de Trave en Wakenitz rivieren is gebouwd. Even goed kijken..….en dan zie je mogelijk dat de stratenstructuur een gelijkenis heeft van een schol (de graten). Het is heel wat anders om bovenop de gebouwen te kijken ipv ernaar , bijzonder om de diverse architectuur stijlen te zien en dat vele huizen in Lübeck schitterende [url="http://www.columbusmagazine.nl/europa/duitsland/sleeswijk-holstein/reisreporter/fotos/316653.html" target="_blank"]gevels[/url] hebben. Bekende gebouwen die zo te spotten zijn: [url="http://www.columbusmagazine.nl/europa/duitsland/sleeswijk-holstein/reisreporter/fotos/316134.html" target="_blank"]de Holsentor, de Zoutpakhuizen[/url], verschillende kerken en natuurlijk het [url="http://www.columbusmagazine.nl/europa/duitsland/sleeswijk-holstein/reisreporter/fotos/330496.html" target="_blank"]Raadhuisplein[/url].

Via een trap naar de eerste verdieping, waar het entreekaartje gekocht wordt en dan brengt een lift je omhoog. Tot slot nog een kleine trap. Helaas voor rolstoelgebruikers niet toegankelijk, maar voor iedereen anders is het eenvoudig om hogerop te komen, want in de meeste kerktorens moet je via een steile trap - hier niet de traptreden zijn goed te doen.

Tot slot neem een kopje koffie met iets erbij in het café in de kerk, het is stukken goedkoper dan elders viel ons op, en net zo lekker!

Wil je nog ansichtkaarten sturen naar het thuisfront, dan is hier de plek om ze te kopen. Bij de toren entreekassa staan de rekken met zeer mooie ansichtkaarten, zo mooi hebben wij ze elders niet gezien. Postzegels worden er ook verkocht.