Sleeswijk-Holstein

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Praktische tips

Sleeswijk-Holstein,
Duitsland


Binnenkort vertrekken een aantal RR naar Helgoland. Even wat handige weetjes:

Als je naar Cuxhaven reist dan kun je daar in de haven vlakbij de boot parkeren. Er zijn 2 opties:
1. In de parkeergarage. Je auto wordt dan weggezet. Let op dat dan op je kaartje de juiste retourdatum staat. Uit ervaring weet ik dat de heren niet erg flexibel zijn en zsm weer weg zijn. Als je auto dan nog binnenstaat dan moet je wel erg goed Duits praten om je auto er alsnog uit te krijgen. De parkeergarage is duurder dan het parkeerterrein.
2. Op het buitenterrein. Hier moet je gebruik maken van een parkeerautomaat. Je kunt alleen muntgeld inwerken (€4,- per dag vooraf te betalen). Het personeel bij de ticketbox en in het restaurant is niet echt bereidwillig om te wisselen. Voldoende muntgeld in je beurs is dan wel handig.

In het verleden ging de retourboot van Helgoland naar Cuxhaven vanuit een andere haven. Het is wel handig om vooraf even te checken waarvandaan de boot vertrekt (ik spreek uit ervaring.....)

Er is een lift naar het klif. Deze vindt je aan het eind van de hoofdstraat in het dorpje. Er staat een groot bord bij "fahrstuhl". De eerste lift omhoog gaat pas om 07:00 uur. Als je eerder wilt dan moet je lopen. Dit is op zich prima te doen, maar het blijft 60 meter klimmen. Je kunt enkele tickets kopen, maar ook een kaartje voor 12 tickets. Dat is een stuk goedkoper.

Het bootje naar Dune vaart regelmatig. Toen wij er waren ieder elk half uur. Kan geen kwaad om dat even na te vragen. Vraag dan gelijk waarvandaan de boot naar Dune vertrekt. Dit kan namelijk vanaf verschillende haventjes (afhankelijk van de wind).

Helgoland is een ibijzonder vogelrijk eiland waar regelmatig bijzondere soorten te zien zijn. Je kunt de meest actuele waarnemingen vinden op de site van de [url="http://www.oag-helgoland.de/" target="_blank"]OAG[/url]. Ook kun je hier een kaartje vinden van de goede vogellocaties.

Have fun!