Sleeswijk-Holstein

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Af en aan

Sleeswijk-Holstein,
Duitsland


Helgoland is een mooi rotseiland in de Waddenzee ongeveer 60 kilometer uit de Duitse kust. Naast Helgoland ligt nog een kleiner eiland, namelijk Dune, dat in tegenstelling tot Helgoland vrij vlak isen veel zandstranden heeft. Op Helgoland zijn veel (trek)vogels, met als hoofdattractie de Jan van Genten, die hier broeden. Op dit eiland vind je ook veel hotels, pensions, restaurants, (tax free) winkeltjes, enz. Op Dune heb je dat laatste allemaal niet. Hier hadden we één strandtent voor een glas en een plas en dat was het. Wel kwamen hier de gewone en de grijze zeehond aan wal. Daarnaast heb je er nog een meeuwenbroedkolonie en zie je er veel watervogels.
Naar Helgoland varen verschillende schepen/ veren. Van Helgoland naar Dune vaart met grote regelmaat een bootje dat er ongeveer 10 minuten over doet.
In juni is het topdrukte bij de Jan van Genten. Uiteraard hangt het een beetje van ht weer af, maar in deze periode worden nesten gebouwd, eieren gelegd en jongen gevoed. De Jan van Genten bouwen hun nesten op de rotsklif en daar is het een af en aan vliegen van deze prachtige vogels.