Kopenhagen

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

De Deense museumnacht: de Kulturnatten

Kopenhagen,
Denemarken


Voor onze citytrip naar Kopenhagen hadden we vrijwel elke reisgids doorgeplozen en bijna alle sites en tips genoteerd totdat we, ik weet niet meer hoe, terecht kwamen op de site van de [url="http://www.kulturnatten.dk " target="_blank"]Deense Cultuurnacht.[/url] Op deze site vonden we het hele programma over de avond/nacht in Kopenhagen. En toevallig zou deze plaatsvinden op de dag dat we aankwamen in de hoofdstad.

We hebben dus gelijk die dag een kaartje gekocht (85 DKK) en konden met dit kaartje alle deelnemende musea, theaters, kerken, galleries en andere bijzondere instellingen bezoeken. Ook gaf het gratis toegang tot ál het openbaar vervoer in de stad, én kreeg je er een kaartje bij dat gratis toegang gaf tot één van die deelnemende instellingen maar dan op een ander moment van dit jaar. Omdat er keus was uit meer dan 200 mogelijkheden hebben we lang niet alles gezien.

Handig is dan ook om de opties voor je reis door te lezen op de website, want het boekje dat je er gratis bijkrijgt is alleen in het Deens, terwijl het op de website WEL in Engels te vinden is. Zelf hebben we kerken bezocht, het post/telemuseum doorgewandeld, tapas gegeten in de Spaanse ambassade, een balletvoorstelling gezien in het Koninklijk theater, het kunstindustriemuseum bezocht én de Ronde Toren bij nacht beklommen. Het weer was goed en daarom was het dus enorm druk in de stad want iedereen ging erop uit. Gezelligheid ten top! Ik zou volgend jaar zo weer gaan.