Zuidwest Bulgarije

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Uitzicht over de bergen vanuit Leshten

Zuidwest Bulgarije,
Bulgarije


In Bulgarije hebben we 2 dagen geslapen in een eigen huisje. Een traditioneel Bulgaars huisje, in het afgelegen dorpje Leshten. Heerlijk rustig plekje, met eigen veranda en tuin. En uitzicht over een paar daken en de omliggende natuur. En ook nog volop traditionele details en aankleding van het huisje. (denk: houtsnijwerk, vrolijk gekleurde geweven kleedjes en kussens, droogbloemen)

Daar kwam ik echt tot rust. Lekker wandelen in de omliggende bossen, een boek lezen op de veranda en iedere ochtend en avond eten beneden in het dorpje aan de hoofdweg.

We zijn die dagen verwend met mooie luchten, doordat het buiige dagen waren. Zo ook deze avond, toen ik voor het eten nog even een ommetje maakt met mijn camera.

Voor de mensen die willen weten waar je dit huisje huurt: het heet Leshten Eco-villa's. En ik heb het gevonden via booking.com. Er is alleen wifi in het restaurant (niet in het huisje), maar verder vond ik het heel luxe om ons eigen stekje te hebben. Geen grootschalig, onpersoonlijk, luxe hotel; maar luxe juist door de eenvoud en afgelegen plek.

Exif: Nikon D7000; Sigma 24-70 bij 70mm; ISO 100; f/8; 1/250s