Sofia

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Symbool van Sofia

Sofia,
Bulgarije


Afgelopen weekend waren we voor een citytrip in Sofia de hoofdstad van Bulgarije. We vlogen met een van de lowcost airlines vanaf Eindhoven in 2 uur en 40 minuten. Vanaf de luchthaven in Sofia reis je in 25 minuten voor 85 cent naar het centrum van de stad. Boek een accomodatie in het centrum en je kunt alles per voet afleggen.

Sofia is de hoofdstad van Bulgarije en één van de oudste nederzettingen in Europa. De stad is een prachtige mix van diverse culturen en herbergt vele erfenissen uit het verleden. Als je door het centrum loopt proef je de rijke geschiedenis van stad en land. Zo zijn er vele imposante kerken en overheidsgebouwen, aantrekkelijke parken en pleinen en de soms grimmige overblijfselen uit het communistisch tijdperk.

Het Sint Sofia Monument werd opgericht in 2001 en staat op dezelfde plek als een voormalig monument van Vladimir Lenin. Het 8 meter hoge bronzen en koperen standbeeld, is gemaakt door de artiest Georgi Tsjapkanov. Het monument staat bovenop een 16 meter hoog voetstuk. De kroon, lauwerkrans en uil, de drie symbolen voor respectievelijk macht, faam en wijsheid.