Sofia

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

De mooiste kerk van Sofia

Sofia,
Bulgarije


Als je door de 'Tsar Osvoboditel' straat loopt zie je de prachtige gouden koepels van 'de mooiste kerk in Sofia'. De hoge koepel, omringd door vier kleinere koepels, allemaal gemaakt van goud harmoniëren perfect met het dak van de kerk, die is bedekt met groene tegels.
De Russische kerk werd gebouwd in 1914 in de Russische stijl. Het is een kopie van de Russische kerken uit de 16de eeuw. Er zijn vijf kleine koepels gemaakt van goud en de centrale koepel is 19 meter hoog. De klokken werden geschonken door de Russische koning Nikolay II. De buitenkant is onlangs gerenoveerd door het Patriarchaat van Moskou, die het goud schonk.

De buitenkant van de 'Church of St Nicholas the Miracle-Maker' is veel opvallender dan het interieur, dat is wat donkerder. Maar de fresco's zijn zeer de moeite waard!

Iets wat ik heel tof vind bij deze kerk is het contrast van de rust van de kerk binnen en de dynamiek van de wereld buiten. De straat is namelijk heel druk met voetgangers, auto's restaurants etc, en binnen is het heel sereen.

Exif: Nikon D7000; Sigma 24-70 bij 31mm; ISO 100; f/8; 1/250s