Sofia

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Doe de Free Sofia Tour

Sofia,
Bulgarije


Ik ben net terug uit Bulgarije. Ik heb een weekje door het zuidwesten van Bulgarije gereisd. Ik ben de trip naar dit minder bekende land begonnen in Sofia. Wat heeft deze stad mij positief verrast! Het is geen voordehand liggende stad om te bezoeken, maar je kan er gerust een paar nachtjes blijven. Wij vonden 1 nacht te kort.

Erg leuk om je trip naar Sofia mee te beginnen is de Free Sofia Tour! Elke dag om 11 uur en om 18 uur begint een ruim 2 uur durende Engelstalige rondleiding door de stad. Hierbij loop je langs highlights, maar bezoek je ook de onbekende plekken! Een behoorlijk stukje geschiedenis passeert de revue en je kan alles vragen wat je wil weten. Je verzamelt voor het paleis van justitie. De tour wordt gegeven door locals, studenten/net afgestudeerden/enthousiastelingen. De tour zat vol met humor en interactie, dus die ruime 2 uur vliegen voorbij. Voor meer info: http://www.freesofiatour.com/
Door deze tour heb je meteen een leuke basis, ken je meteen een beetje de weg, weet je waar je graag nog even binnen wilt kijken en krijg je meteen ook leuke interactie met anderen. Zo hebben wij nog met een groepje Australiërs in een leuke bar cocktails gedronken na afloop.

Op de foto zie je de gids: Martin. Geboren en getogen in Sofia, een geschiedenisliefhebber en superenthousiast over zijn stad! We staan hier bij een hele bijzondere kerk: St. George Rotunda. Je moet hem weten te vinden want hij staat helemaal opgesloten in een binnenplaats achter het parlement. Het is de oudste kerk/oudste gebouw van Sofia. Maar hierover later meer.

Wat ik vooral heel prettig vond in de stad is de laid-back sfeer. Mensen (jong en oud) treffen elkaar tegen het einde van de middag in een van de vele parken van de stad. De verschillende religies leven gebroederlijk naast elkaar, en het is een mix van traditioneel en lekker hip. We hebben verschillende restaurants en cafe's bezocht en die waren allemaal even goed.

Exif: Nikon D7000; Sigma 24-70 bij 46mm; ISO 125; f/3,2; 1/400s