Waals-Brabant

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Achter regen zit zonneschijn.

Waals-Brabant,
België


We wilden heel graag een weekendje weg met paasen en dus boekten we een hotel in België. Het hotel ligt in het plaatsje Nijvel op ongeveer 15km onder Brussel. Vorig week schrokken we ons net als iedereen natuurlijk kapot toen we de verschrikkelijke aanslagen in Brussel voorbij zagen komen. In eerste instantie wilde we meteen annuleren maar uiteindelijk besloten we toch te gaan.

Deze foto is gemaakt vanaf de top van het monument "de Leeuw van Waterloo". Wat mij betreft een mooie foto en plek die vandaag een dubbelzinnige betekenis krijgt.

In 1815 werden hier de Fransen troepen voor het eerst verslagen. Een oorlog die later gewonnen zou worden en aan de basis lag van het moderne België. Laat dit nu ook een teken zijn, na terreur komt de overwinning! Laat dit ook een teken zijn voor de Belgen dat na donkere tijden de zon weer zal schijnen over dit mooie land met vriendelijke bevolking! Op de foto is de zon achter de regen letterlijk te zien en dat maakt het juist zo bijzonder. Laten we allemaal hopen dat deze donkere tijden snel voor altijd voorbij zullen zijn en laten we vooral doorgaan met wat we wilden doen en ons niet laten beïnvloeden door terreur!

STRONGER THEN FEAR!