Limburg

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Herfstige pluisbal

Limburg,
België


Het kanaal Dessel-Schoten of het Kempische kanaal loopt door de regio Antwerpen, via de Kempen en eindigt aan de poort van Limburg.
De Kempen is een geografische streek in het noordoosten van België en het Zuidoosten van de Nederlandse provincie Noord Brabant.
Het kenmerk van de Kempen is de zanderige bodem, waardoor de Kempen vroeger bedekt waren met heide, eikenbossen, vennen en veengebieden. Door zware bemesting en lintbebouwing zijn deze in aantal fel verminderd, ook al zijn er nog wel veel vennen en heiden zoals oa de Kalmthoutse Heide, het Turnhouts Vennengebied en het Nationaal Park Hoge Kempen.
Daarnaast zijn er ook plaatsen waar duinen zijn ontstaan, zoals in Kasterlee, Lichtaart, de "Sahara" in Lommel en het Gruitroderbos in Opglabbeek.
De Limburgse Kempen zijn in de zomer de warmste streek in Vlaanderen; de zandgrond koelt slechts langzaam af .. misschien is het daarom dat ik deze pluisbol (van de "pissebloem" of paardebloem) nog zag staan langs de oever van het kanaal? In ieder geval een ongewoon beeld voor medio oktober ..
Graag even openen om zijn gouden draadjes goed te zien :-)