Limburg

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Mijnstad Genk

Limburg,
België


Ik heb dit weekend een kort citytripje naar Genk gemaakt. Een oud mijnwerkersstadje in Belgisch Limburg. Het is geen mooie stad, maar het heeft wel veel te bieden voor bezoekers. Op de foto zie je de C-mine; een oude mijn die nu in gebruik is al cultureel centrum van de stad. Hier komen alle creatieven bij elkaar, vind je de bioscoop, zie je tentoonstellingen en kan je een heuse mijn expeditie doen. Ook hebben ze er een goede brasserie en kan je er terecht voor de toeristeninformatie. Verder ligt Genk vlakbij allerlei prachtige natuurgebieden waar NP de Hoge Kempen het bekendste en grootste van is, en vind je er Bokrijk; een openluchtmuseum.

Nog t/m 30 September kan je een gele lijn volgen (die je ook op de foto ziet) over het terrein van de C-mine met al zijn exposities e.d., naar de multiculturele levendige Vennestraat, en de Tuinwijk.

Op de foto zie je de 2 landmarks van de C-mine. De voorste en hoogste schacht kan je tijdens de mijnexpeditie ook beklimmen. Ik heb hoogtevrees dus voor mij was dit echt een expeditie, maar ik ben er geweest, helemaal boven waar je de wielen ziet! Wat een uitzicht heb je daar!

Exif: Nikon D7000; Sigma 10-20 bij 19mm; ISO 100; f/10; 1/200s