Limburg

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Etentje voor meer dan 700 gasten

Limburg,
België


Op de site van het Belgische [url="http://natuurpuntbocholt.be/News/etentje_voor_meer_%20dan_700_gasten_%20op_18102014_Smeetshof_Lovenaar_Schaap_herders.php" target="_blank"]Natuurpunt Bocholt[/url], stond een mededeling die misschien interessant is voor jullie en zeker voor de Belgische Reisreporters.
Er wordt vermeld dat natuurgebied de Smeetshof, dat in Bocholt aan de Nederlandse grens bij Weert ligt, de komende maand wordt begraasd door 700 schapen. Deze schapen grazen normaal bij Meeuwen-Gruitrode op de hei. In de winter kan/mag de hei echter niet begraasd worden. Vandaar dat er naar een nieuw natuurgebied is gezocht voor de begrazing. Dat wordt dus de Smeetshof. Hiervoor moet echter een afstand van ruim 30 km worden afgelegd. Het transport met wagens zou twee dagen kosten, vandaar de keuze om via binnenwegen de 700 schapen naar het gebied in Bocholt te laten lopen. Deze tocht, die drie dagen gaat duren, lijkt me een waar spektakel en zeker de moeite waard om te gaan kijken. Ze zijn vandaag vertrokken en komen zaterdag de 18-de aan.
De af te leggen route vind je op [url="http://natuurpuntbocholt.be/News/Schapen_route_2014_smeetshof.pdf" target="_blank"]deze site[/url].