Limburg

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Historisch spinnenwiel

Limburg,
België


Historia Mundi is een uniek evenement in zijn soort. Het gebeurt maar één maal per jaar in België, dat historische groeperingen samengebracht worden in functie van een multi-periode kamp.
Op dit kamp maakt men een tijdreis doorheen de wereldgeschiedenis. Dit gebeurt aan de hand van kampementen die men opbouwt in de stijl en traditie van de periode die men uitbeeldt.
De deelnemende tijdsperiodes zijn oa: Kelten, Romeinen, Vikingen, Vroege Middeleeuwen, Late Middeleeuwen, Renaissance, Schotse Highlanders, 18° eeuwse Burgerij, en Woodland Indianen, French and Indian War, Kolonisatie van Amerika, Napolionisten, Trappers en Plains Indianen, Civil War, Cowboys, 1° en 2° wereldoorlog, enz... Tevens zijn er allerhande demonstraties in het historisch kader. Niet alleen het kampleven uit de desbetreffende periodes maar ook bijbehorende ambachten zoals blank- en indiaans handwerk, pottenbakken, houtbewerking, smederij, spinnen om er maar enkele te noemen worden er aan het pubkiek voorgesteld. Er worden ook een aantal historische gevechten, steekspelen, driloefeningen en duels gedemonstreerd.
Dit jaar zal het evenement doorgaan op 25/06/2011 en 26/06/2011 in Landen (B)