Limburg

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Schaatsers in het kasteel

Limburg,
België


In het grafelijk stadje Oud Rekem wordt het stadsbeeld beheerst door het waterkasteel Aspremont-Lynden en de voormalige parochiekerk die tot 1956 functie was.
Maar ook tal van historisch waardevolle gebouwen zijn je aandacht meer dan waard. Via de Ucoverpoort met het 'Posthuis' kom je aan 'de Oude God'. Vroeger had Rekem vijf inkompoorten. Dit is de enige die is overgebleven en dateert uit 1630.
Ook het hoekhuis iets verderop loont de moeite. Het was een oude stadsboerderij. Vlakbij wacht je een authentieke apotheek uit de vorige eeuw. Deze museumapotheek gevestigd in "De Roomse Keizer" is wellicht de mooiste van België. Deze apotheek onderscheidt zich van alle andere omdat het een privéapotheek van de dokter was. Het gebouw herbergt tevens een kruidenwinkel waar je wordt geholpen door een gediplomeerde herborist. (infobron: oud-rekem.be)
Deze foto heb ik gemaakt in het kasteel zelf. Tijdens de zomer stellen hedendaagse kunstenaars er hun werken tentoon. Dit is de enige periode dat het kasteel toegankelijk is voor het grote publiek. Deze schaatsers vond ik wel goed passen in ons winters landschap.