Hasselt

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Herkenrode Abdijbier

Hasselt,
België


Een tijdje geleden plaatst ik een foto van de Herkenrode Abdij in Hasselt. Dit gerestaureerd gebouw bevindt zich ook op de abdijsite.
Om een eeuwenlange traditie te herstellen, de specialisatie van Herkenrode in abdijproducten te promoten en natuurlijk ook om een beetje geld in het laatje te brengen ter dekking van de hoge kosten, werd samen met Brouwerij Sint-Jozef uit Opitter de idee opgevat een abdijbier te lanceren. Robert Putman, voormalig ingenieur-brouwmeester van Cristal Alken, werd gevraagd om het Herkenrodebier te ontwikkelen. Hij kreeg volgende opdracht mee: "een bier brouwen met de stoerheid van de Graven van Loon, de elegantie van de abdissen van Herkenrode en de aroma's van de kruidentuin.
Sinds 2009 is het zover en heeft Herkenrode haar eigen abdijbieren: Herkenrode Tripel en Herkenrode Bruin.
De Federatie van Belgische Brouwers kende de benaming en bijhorend logo van “erkend Belgisch Abdijbier” toe, waardoor het Herkenrode-bier het 2de erkende abdijbier van Limburg werd.

Herkenrode Tripel
De tripel van Herkenrode, hergist op fles, wordt gekenmerkt door zijn diep gouden kleur, zijn levendige toets van gerstemout en zijn evenwichtige, volle smaak. alc. 7% vol

Herkenrode Bruin
Dit orange-amber abdijbier is gebrouwen met 100% Munichmout van zomergerst en gehopt met enkel aromatische hoppen. alc. 7% vol