Antwerpen

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Russisch-Orthodoxe kerk

Antwerpen,
België


Terwijl ik de kerk op de foto zet, komen er steeds meer Joodse mannen voorbij. Mooie gelegenheid om foto's te maken. Wat me opvalt is dat ze een erg witte huid hebben, lijkt net of ze nooit in de zon lopen, terwijl ik ze die dag veel buiten heb gezien en de zon uitbundig scheen. En de bijzondere kleding.

Volgens de Joodse, overgeleverde tradities zijn er bepaalde kledingvoorschriften. Mannen bedekken in het openbaar altijd hun hoofd door een keppel te dragen. De keppel verwijst naar het feit dat God altijd boven de mens staat. In de Thora, het Joodse geschrift, staat dat Joden hun bakkebaarden en hun baard niet mogen weg scheren.
Het haar knippen is wel toegestaan. Om deze reden hebben de Joodse mannen een baard en de bekende pijpenkrulletjes. Joodse mannen dragen buiten vaak een hoge, zwarte hoed en een lange zwarte jas. Getrouwde Joodse vrouwen bedekken hun haar vanaf het moment dat zij getrouwd zijn. Dit doen zij op verschillende manieren, bijvoorbeeld met een hoed, een pruik of een shawl.