Antwerpen

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Niet poedelnaakt fietsen

Antwerpen,
België


Tijdens een laatste weekendje Antwerpen gebruik gemaakt van Velo, dit is het publieke fietssysteem van de stad Antwerpen dat op 9 juni 2011 van start ging. De tekst op de muur heeft niets van doen met de fietsen, maar poedelnaakt fietsen zou ik toch niet doen.
Het doel van het systeem is vooral het maken van korte ritjes, men heeft om een fiets te kunnen gebruiken een abonnement nodig: die bestaan in de vorm van een dagkaart, een weekkaart of een jaarkaart.
Neem een Velo in de buurt van je vertrekplaats, doorkruis de stad en plaats je Velo terug in een fietsstation dicht bij je bestemming, inmiddels zijn er zo'n 150 stations.
Het eerste halfuur van elke rit is inbegrepen in de inschrijvingskosten van 3,60 euro voor een dagpas van 24 uur, ingaand als je de eerste fiets pakt, fiets je langer dan betaal je extra.
Iedere keer echter dat je binnen de 24 uur een fiets pakt voor minder dan een half uur, betaal je dus niets, 5 minuten na het terugplaatsen van de fiets kun je weer een nieuwe pakken voor een gratis half uur, overschrijd je dit half uur kost het volgende half uur 0,50 euro.
Meer informatie over hoe een dagpas te verkrijgen en meer:
https://www.velo-antwerpen.be/nl
of
de app 'Velo Antwerpen'