Antwerpen

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Jaintempel

Antwerpen,
België


Is dit India? welnee dit is Belgie :).De Jaïntempel van Antwerpen staat in de deelgemeente Wilrijk. Deze is met een vloeroppervlak van 1.000 m² de grootste tempel van het jaïnisme buiten India. Deze werd in 2010 in gebruik genomen.Tegen 5 euro entree kun je deze tempel bezoeken Van 7:30 tot 11:30 (12.30 w-e) en van 20:30 tot 22:30 (Arati (gebed is om 21:00 )

Het ontwerp is gebaseerd op dat van traditionele jaïntempels en is opgebouwd uit blokken wit marmer die eerst in India bewerkt zijn voordat deze naar België verscheept werden.

In de tempel is een voorlichtingscentrum over het jaïnisme gevestigd.Met ongeveer 8 tot 10 miljoen aanhangers, is het jaïnisme een van de kleinste belangrijke wereldreligiesHet jaïnisme leert dat elk levend wezen een individuele en eeuwige ziel is die van zijn eigen acties de oorzaak is. Jaïnisten zien hun geloof als het onderwijzen om te denken en te handelen op een manier die de geestelijke aard van elk leven eerbiedigt. Jaïnisten hebben respect voor alle levende wezens. Daarom vegen ze het pad waarop ze lopen van tevoren schoon met een bezem om de kans dat ze een dier vertrappen te minimaliseren.