Antwerpen

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Size does matter: we drift

Antwerpen,
België



Normaal gesproken is het zo dat een tip geplaatst wordt over iets dat je zelf beleefd hebt en dat je wil aanbevelen. Ik wil jullie graag tippen over een project dat volgend weekend in Antwerpen plaats gaat vinden. Ik heb er over gelezen en het lijkt me erg interessant.

Fotograaf Wim Tellier plaatst gigantische foto's op verrassende plekken. Hij reist met zijn projecten de hele wereld rond. Zo heeft hij in 2009 zes foto's van elk 800 vierkante meter op de winterse vlakte van Antarctica uitgerold. In 2006 rolde hij een foto uit van zijn pasgeboren zoon Yenno van 600 vierkante meter, stel je voor zo'n grote baby!

Aanstaande zondag 2 juni om 10.30 uur komt zijn fotografische installatie in Antwerpen. Deze zal bestaan uit 1000 vlotten met patchwork's van 16 vierkante meter. Voor elk vlot is er één persoon gefotografeerd, die foto wordt gemonteerd op een fotocollage van een landschapsfoto. Deze vlotten laat hij op de Schelde drijven en ze zullen te zien zijn vanaf de wandelterrassen en de kades langs de rivier.

Door de kracht van het getij en het water passeert de expositie twee maal voorbij het centrum van de stad. Als alles lukt dan zal hij later het We drift project nog een keer overdoen op de Theems in London.

Gaat dat zien , gaat dat zien!!

[url="http://www.we-drift.be" target="_blank"]www.we-drift.be[/url]