Antwerpen

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Restaurant met unieke buffetformule

Antwerpen,
België


[url="http://www.fogos.be/home.htm" target="_blank"]Churrascaria FOGOS [/url]heet het officieel.
Een warme ambience in een monumentaal pand op het eilandje. Op nog geen steenworp afstand van het MAS (Museum aan de Stroom) en tegenover het oude politiebureau van de 12e wijk.
De ontvangst is er bijzonder hartelijk, of je nou met een groot gezelschap komt of in je eentje, je wordt vlot, vriendelijk en professioneel bediend. Eten zoveel je wilt en opkunt en dan nog meer... en vooral ontzettend lekker!!
Dit restaurant op Braziliaanse basis biedt dagelijks (muv ma en di) een goedgevuld buffet met internationale gerechten.
De salades, groenten en bijgerechten mag je zelf uitzoeken en opscheppen op het goedgevulde buffeteiland achterin de zaak.
Het vlees, vis en indien gewenst vegetarische BBQspecialiteiten worden aan grote spiezen aan tafel geserveerd door jongens gestoken in Zuid Amerikaanse gauchobroeken en "gewapend" met enorme messen; de meisjes dragen zwierige met linten versierde rokken waarin ze de gebakken banaantjes en dranken serveren.
Het pand wordt gedeeld met de buren, den Hannekesnest; tussen beide bevind zich op de binnenplaats Het Pirateneiland een binnenspeeltuin voor kinderen.
Die piraten (en kanonnen) vind je daarom ook terug op de voorgevel. De buren en het pirateneiland overstemmen de naam Fogos enigszins, waardoor je misschien even naar de juiste ingang moet zoeken.
Maar eenmaal binnen wordt die moeite dubbel en dwars beloond!

Adres: Bordeauxstraat 7C- 2000 Antwerpen

Wie graag eens wil proeven van ambience en gerechten met leuk gezelschap, moet beslist op 4 november na de RRmiddag deelnemen aan het buffet, waarvoor we FOGOS als locatie hebben gekozen. Inschrijven kan nog tot 15 oktober, zie de rechterkolom redactioneel.