Antwerpen

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Rondvaart in de haven van Antwerpen

Antwerpen,
België


Havens hebben de Nederlanden groot gemaakt, en doen dat nu nog steeds. Over de oude havensteden kunnen we ons allemaal wel een idyllisch, romantisch beeld schetsen. Maar hoe ziet een moderne industriele haven er eigenlijk uit? Onder het motto dat je steeds naar het buitenland moet gaan om te doen waar je thuis nooit toe komt, de tweede grootste haven van Europa, Antwerpen, ligt net over de grens in Belgie.

Twee keer per dag vertrekken er, vanuit de binnenstad, excursies per boot naar de haven. De inschepingsplaats is de Londenbrug, vlakbij het Museum aan de Stroom in het noorden van de binnenstad. Daar worden ook de kaartjes verkocht. (30 minuten stappen vanuit het Centraal Station, bereikbaar via de Lijn-bussen of met de auto, parkingmogelijkheden dichtbij)

Je hebt de keuze tussen een korte of een lange rondvaart. De korte rondvaart duurt 1u30 en vertrekt om 10u30, dagelijks in de zomer, behalve op maandag. Kostprijs 10,50 euro
De lange rondvaart duurt tussen 2u30 en 3u en vertrekt om 14u30, ook weer dagelijks in de zomer behalve op maandag. Kostprijs 14,50 euro Deze langere rondvaart brengt je ondermeer naar het Delwaidedok, waar - om een idee te geven van de grootte - meer containers worden geladen en gelost dan in de hele haven van Gent.

Beide rondvaarten worden voorzien van een gids die de hele uitleg in het Nederlands doet, maar ook kortere samenvattingen geeft in het Engels en indien gewenst ook in het Frans of Duits. Zeker de moeite om een van de economische slagaders van Europa op deze manier te verkennen!

Om je een voorproefje te geven van de rondvaart, alvast een link naar een foto van de haven: http://www.columbusmagazine.nl/europa/belgie/antwerpen/reisreporter/fotos/361574.html

En tot slot ook nog de link van het bedrijf dat de rondvaarten organiseert: http://www.flandria.nu/