Antwerpen

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

't lastig portret

Antwerpen,
België


Het is zeker de moeite waard om Antwerpen eens te bezoeken. Ongeacht wat het doel van de uitstap is, een museumbezoek, een wandeling langs de Schelde of gewoon een dagje shoppen in de drukste winkelstraat van België,één vraag blijft steeds aanwezig: waar kan ik goedkoop en lekker eten vinden? Chinese, Thaise of Marokaanse restaurantjes zijn er genoeg, maar wat met de Vlaamse kost?
Die kan je vanaf 10 euro pp vinden in 't lastig portret. Gelegen in de studentenbuurt, is dit een mix van café en restaurant waar je voor zeer weinig geld zeer lekker eet. Het interieur is sober maar wel uiterst gezellig. Het heeft veel weg van een bruine kroeg dankzij zijn volkse karakter. De mythe doet de ronde dat de vrouw des huizens een tweede leven leidt als leerkracht en vandaar is 't lastig portret gesloten in het weekend en tijdens de (let op! Belgische!) schoolvakanties. Op weekdagen is het mogelijk dat het vol zit en dat je een halfuurtje moet wachten vooraleer zitplaats te hebben, maar dat is zeker en vast de moeite waard! Open zowel 's middags als 's avonds.
De gerechten variëren per seizoen, maar sommige klassiekers zoals de ribbetjes hebben ze het hele jaar door. Ook geschikt voor vegetariërs.
Adres: Blindestraat 1, 2000 Antwerpen