Antwerpen

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Mooie huizen kijken in Antwerpen.

Antwerpen,
België


Hou je van architectuur?Dan is bij je eerstvolgend uitstapje naar Antwerpen een bezoek aan de Cogels Osylei een must.Volgebouwd met mooie herenhuizen in jugenstil,art nouveau,eclectische stijl en neo classicisme,gebouwd einde 19e eeuw, is deze straat volgens liefhebbers de mooiste van Belgie.
Nochtans,in de jaren 60 werden ze op een haar na gesloopt met de bedoeling om op de vrijgekomen plaats kantoren en handelspanden neer te poten.Gelukkig is dit scenario niet doorgegaan en werden ze zelfs beschermde monumenten en zijn ze een kapitaal waard.
Spijtig genoeg is er in de straat een druk tram en busverkeer hetgeen de staat van de huizen zeker niet ten goede komt.De bewoners zijn nu een aktie begonnen in de hoop het stadsbestuur te bewegen om hun straat autovrij te maken en dat zou een goede zaak zijn.

Ondanks bus en tram is wandelen door deze straat een ontdekkingstocht,daarna is een bezoek aan de Dageraadplaats leuk om een hapje te eten of een biertje te proeven.

De Cogels Osylei,gelegen in de wijk Zurenborg,is met de auto gemakkelijk te bereiken.De Antwerpse binnensingel volgen tot Berchem station parkeren kan in de ondergrondse parking van het station.

En uiteraard,met het openbaar vervoer ook te bereiken hé!