Zuid Vietnam

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Freedomland - Beste en lekkerste locatie van Phu Quoc island

Zuid Vietnam,
Vietnam


Phu Quoc island is een heerlijk rustig eiland voor de zuidkust van Vietnam en Cambodja. Je kan er in een beach resort gaan zitten, of zoals wij in 'Freedomland'. Het klinkt enorm wollig en geitenwollensok, echter is het de beste locatie waar we tijdens onze reis door Viernam hebben geslapen.
Je verblijft in een hut op palen en rieten dank, hebt een eigen buitenbadkamer met kokosnoot als douchekop en het allerbeste van alles: het eten!
De plek wordt gerund door een Vietnamees die van oorsprong modefotograaf is, veel heeft gereisd en enorm lekker kan koken. Buiten staat een lange tafel voor 20-30 man, waar je 's avonds met z'n allen aan zit voor het eten. In de ochtend vertelt hij wat het gaat worden en kan je aangeven of je mee wilt eten ja of nee. Zo hebben we met z'n allen verse springrolls zitten draaien en hebben we de meest lekkere tonijn gegeten.
Het ligt op 10 minuutjes lopen van het strand. Dit hoort bij een ander resort, maar je mag er gewoon gebruik van maken (afspraak tussen de twee locaties). Dus nee, het ligt niet aan het strand, maar het eten is zó onwijs lekker, daarvoor kom je wel terug 's avonds!
Wij zijn overigens vanaf Saigon naar Phu Quoc gevlogen en op de terugweg naar Can Tho in de Mekong Delta. Prima route!