Zuid Vietnam

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Met de feestdagen in Zuid Vietnam.

Zuid Vietnam,
Vietnam


Ok, het is een beetje ver reizen.....maar na de bevroren autoruit van eerder deze week en harde regen die nu op het dak klettert wil ik een tip plaatsen. Hij is geïnspireerd op onze eigen ervaring in 2011/2012 als onderdeel van een backpackreis door Zuidoost Azië.

Met de kerst een aantal dagen heerlijk in Mui ne doorgebracht. Wij kwamen van het noorden, maar Mui ne kun je prima bereiken vanaf Ho Chi Minh City. Gewoon met de bus. Een ticket koop je overal en kost ongeveer 10 dollar, afhankelijk van het soort bus.
Lekker aan het strand liggen, prachtige zandduinen in de omgeving, genoeg eettentjes en diverse winkeltjes.
Mui Ne is ook een surfers paradise voor de liefhebbers. Je kunt er ook goed een fiets huren of brommer om zelf eens de boel te verkennen.

Met oud en nieuw waren we dus in Ho Chi Minh City, waar alles prachtig versierd was met lichtjes en aangeklede etalages.
Oudjaarsavond was er een party met dj's waar we stonden te dampen en dansen tussen heeeeel veel lokalen en een handjevol toeristen. We waren blij met onze lengte, zodat er af en toe een verfrissend windje over onze hoofden waaide. Aftellen..... Helaas geen live vuurwerk, maar wel op grote schermen.

Vanuit Ho Chi Minh kun je ook naar Cao Dai (Bijzondere kerk, zie eerdere foto's/tip) en de Cu Chi tunnels. Ook de mekong delta is binnen handbereik. Je kunt er varen, fietsen, wandelen....genoeg te zien en beleven.

Het weer in Zuid Vietnam is prachtig rond die tijd, dus een geweldige besteding van je kerstvakantie zou ik zeggen.