Zuid Vietnam

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Cau Dai Tempel in Tay Nihn

Zuid Vietnam,
Vietnam


Het ‘hoofdkwartier’ van de Cau Dai is te vinden in Tay Nihn, ongeveer 100 km van Ho Chi Minh City. Deze schitterende en kleurrijke tempel is gebouwd in 1927.
Het caudaïsme bestaat uit meerdere religies en vormen zo een godsdienst. Cau Dai is een geloofsleer bestaande uit het Christendom, Boeddhisme, Confusianisme, Hindoeïsme, Taoïsme en de Islam. In Vietnam zijn er minstens 2 miljoen en mogelijk zelfs 7 miljoen mensen die leven volgens de Cao Dai. Bij het Caudaïsme hebben alle religies dezelfde god en streven dezelfde geestelijke waarden na.

Het plafond van deze prachtige tempel stelt de hemel voor en er staat een enorme dom, ondersteund door acht pilaren versierd met draken.
Er zijn dagelijks religieuze bijeenkomsten in de tempel die toegankelijk zijn voor toeristen. Er zijn een paar honderd priesters gekleed in ceremoniële gewaden. De gebedsdiensten vinden plaats om 6.00, 12.00, 18.00 en 24.00 uur. Het beste uitzicht heb je vanaf het balkon.
Bezoekers dienen netjes gekleed te zijn, knieën en schouders bedekt en de schoenen moeten voor binnenkomst worden uitgetrokken.

De gebedsdiensten duren een uur maar de meeste toeristen zijn na 15-20 minuten vertrokken. Blijf vooral nog langer in de tempel want dan is het lekker rustig en kan je het nog beter over je heen laten komen. Absoluut een hele bijzondere ervaring!!
Je kan een bezoek aan deze tempel ook combineren met de Cu Chi tunnels (35 km van Ho Chi Minh City) die je uiteraard ook gezien moet hebben. Tijdens de Vietnamoorlog dienden deze als schuilplaats voor de Vietcong.
Vanuit Ho Chi Minh City worden er volop dagtochten aangeboden naar de Cau Dai Tempel in combinatie met de Cu Chi-tunnels. Zonder meer een dag vol bijzondere indrukken.