Zuid Vietnam

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Phu Quoc: een tropische verrassing!

Zuid Vietnam,
Vietnam


Een nog weinig ontdekt gebied in het zuiden van Vietnam is het eiland Phu Quoc. Het ligt zo'n 45 kilometer uit de kust, echter het Cambodjaanse vaste land ligt op slechts 15 kilometer afstand. Het eiland is nog relatief weinig ontwikkeld, maar het gaat nu wel hard. De eerste resorts zijn al uit de grond gestampt. Laat je hier niet door weerhouden! Er is voldoende op het, 48 kilometer lange eiland te beleven!

Voor 10 US dollar huur je voor de hele dag een scootertje (helm dragen is verplicht). Een klein deel van het wegennet is geasfalteerd. De meesten wegen zijn van rood zand en erg stoffig om over te rijden. Phu Quoc is vrij heuvelachtig en in tegenstelling tot de rest van Zuid-Vietnam vind je er geen rijstvelden! Wel veel peperplantages. Het is erg leuk onderweg bij zo'n plantage te stoppen en rond te kijken. Bijzonder kleurrijk zijn de vissersdorpjes die je her en der tegenkomt. In de provisorische haventjes liggen fraai beschilderde houten bootjes. Fantastische en bovenal eenzame stranden zijn er in overvloed. Je kunt voor 15 dollar (inclusief snorkelspullen en lunch) een hele dag met een bootje de zee op om te snorkelen. Prachtig!

De meeste accommodaties zijn in en rond de hoofdplaats Duong Dong. Daar ligt ook het vliegveldje, waarvandaan je in 45 minuten naar Ho Chi Minh City vliegt. Uiteraard is het ook mogelijk met de boot de overtocht te maken, bijvoorbeeld vanuit HaTien of Rach Gia. Houdt wel rekening met een 'ruige' zee ...