Sapa

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Afzetterij in Lao Cai

Sapa,
Vietnam


Noord Vietnam is in zijn geheel prachtig, maar Sapa heeft echt ons hart gestolen. Het begint al met een prachtige treinreis die je steeds verder omhoog tilt de bergen in. Het eindstation van de trein is Lao Cai. Vanaf hier neem je de bus die je in 45 minuten tot één uur via prachtige wegen naar Sapa brengt.

Het klinkt als een sprookje, maar je moet wel even oppassen. Vanaf het moment dat je de trein uitstapt wordt je gebombardeerd met aanbiedingen om je naar Sapa te vervoeren. De prijzen die ze noemen voor de rit zijn belachelijk hoog. 500 000 Vietnamese Dong (omgerekend 25 dollar) voor het ritje van drie kwartier.
Er zijn genoeg toeristen die hier na de lange treinrit met open ogen intrappen en zich meteen mee laten nemen.

TRAP HIER NIET IN! Wijs het aanbod vriendelijk af en loop verder naar de plaats vanwaar de busjes daadwerkelijk vertrekken. Met een beetje aandringen kun je voor 50 000 Dong per persoon mee met hetzelfde busje naar Sapa. Dat is 1/10e van de prijs die je 200 meter terug te horen krijgt.

Wij kregen vlak nadat we uit de trein waren gestapt het aanbod van 500 000 Dong per persoon en zijn na flink aandringen met diezelfde mensen meegegaan voor 50 000 Dong per persoon.

Kortom, laat je niet afzetten, maar blijf wel genieten van alles wat je mee maakt. Zo proberen de mensen in Vietnam nou eenmaal hun geld te verdienen aan het toerisme. Accepteer het, omarm het en geniet van het prachtige land!