Mekong Delta

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Fruitverkoopster

Mekong Delta,
Vietnam


We hebben tijdens de vakantie in Vietnam een boottocht met een verbouwde sampam gemaakt over de Mekong. Deze tocht duurde 3 dagen/ 2 nachten. De sampam was heel gerieflijk en alles was goed verzorgd. We hadden alleen pech met de sterke stroming, want de regentijd was net afgelopen. Hierdoor haalden we steeds de bestemmingen niet op tijd en was er bijna geen tijd voor stops ondeweg. Zelfs 's nachts moest gevaren worden. De tocht begon in Ben Tre en eindigde in Sa Dec. Gelukkig konden we halverwege nog wel aan wel in de plaats Sa Dec.
Deze plaats is vooral bekend als locatie van het boek "The Lover" van Marguerite Duras. We hebben het betreffende huis/ museum even van buiten bekeken, maar besloten om gezien de tijd toch de voorkeur te geven aan de markt.
Ook hier liet Vietnam zich weer van zijn beste kant zien. Wat een verschrikkelijke aardige en spontane mensen. Daarnaast is het op een markt altijd een genot om de verschillende mensen en artikelen te fotograferen.
Deze vrouw had een plekje op de grond voor een oude (vries)kist gevonden met haar groenten, fruit en weegschaaltje, terwijl ze probeerde haar waren aan de man te brengen.