Hoi An

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Japanse boogbrug

Hoi An,
Vietnam


Dit is de binnenkant van de Japanse boogbrug in Hoi An. Hij werd in 1593 gebouwd door de Japanse gemeenschap om hun wijk te doen aansluiten bij de Chinese wijk. De brug heeft een overkapping in Japanse stijl en aan de noordkant een pagode, de Chua Cau Tempel.

In de Franse tijd werd de brug vlakker gemaakt voor het verkeer, maar in 1986 is de brug gerenoveerd en heeft zijn oorspronkelijke boog teruggekregen. De toegangen tot de brug worden bewaakt door een paar apen en een paar honden, naar men zegt omdat de bouw begon in het jaar van de aap en de brug klaar was in het jaar van de hond.(foto groter bekijken is mooier)
Volgens de legende leefde er een enorm watermonster met zijn hoofd in India, zijn staart in Japan en zijn lichaam in Vietnam. Elke keer dat het monster bewoog had Vietnam te lijden onder overstromingen en andere rampen. De kwetsbare plek van het monster lag echter precies in Hoi An. Op dat punt werd de brug gebouwd en daarmee werd het monster getemd. De tempel op de brug werd gebouwd om voor de ziel van het monster te bidden.