Halong Bay en noordkust

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Catba Island ipv Halong Bay

Halong Bay en noordkust,
Vietnam


Als ik ergens een hekel aan heb dan is het wel aan super toeristische plekken waar je onder de voet wordt gelopen door tourgroepen en duizenden mensen. Maar die plekken zijn niet voor niets ontstaan, want vaak is er iets enorm moois of bijzonders te zien, anders waren al die mensen er ook niet geweest. Voor mij dus de sport om het op zo'n manier te doen dat het nog mooier en bijzonderder wordt, maar dan zonder heel veel mensen.
Zo ben ik niet naar Halong Bay geweest maar naar Catba island, wat ten zuiden ligt van Halong Bay. Vanuit Hanoi ga je met een bus via Haiphong naar Catba island. Klinkt als een onderneming: grote bus, overstappen in Haiphong op een klein busje, dan met een bootje en dan weer een klein busje, maar alles is perfect op elkaar aangesloten.
Via Asia Outdoors (voormalig Slo Pony Adventures) een boottrip geregeld van 3 dagen, 2 nachten en het was fantastisch. Bijna geen andere boot tegen gekomen, we hadden kayaks bij ons om lagoons mee in te gaan en heerlijk eten onderweg. We waren met 2 andere stellen die we de avond ervoor bij Asia Outdoors hadden ontmoet en het was super gezellig. Echt een aanrader om Halong Bay op een relaxte manier te zien.
Via Asia Outdoors trouwens ook nog een jungle tour gedaan naar de lime stone pinnacles en zelf nog met een brommertje over het eiland gescheurd, top plek!
Vanaf Catba island kan je ook meteen een bus regelen richting Hué, wat met dezelfde goede aansluitingen geregeld is als op de heenweg.