Abu Dhabi omgeving

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Dune Bashing

Abu Dhabi omgeving,
Verenigde Arabische Emiraten


Vanuit Abu Dhabi zijn er diverse mogelijkheden om met een ervaren chauffeur de duinen van de woestijn te verkennen. De leukste is wel de avondtour waarbij je een vol en gevarieerd programma hebt.

Je wordt rond 16.00 uur opgehaald bij je hotel ,of een shopping mall, en dan is het nog een 30-45 minuten rijden (afhankelijk wie de tour doet) voordat je de woestijn in duikt. Ze beginnen rustig aan zodat je even kunt wennen aan wat lagere duinen. En dan begint het echte werk en je voelt je meteen een deelnemer aan Dakar. Zand stuift omhoog en zo ver je kunt kijken zie je alleen zand, heel veel zand. Tussendoor wordt er gestopt bij een camelfarm en wordt er een mooie plek uitgezocht voor de zonsondergang. Op het einde staat een tentenkamp klaar met BBQ's en mocht je nog niet genoeg hebben gehad staan er nog quads klaar of sandboards. Nadat de buikjes vol zijn wordt het licht in het kamp nog uitgedaan en geniet je volop van de heldere sterrenhemel. Rond half 10 ben je weer terug bij je opstapplek.

Er zijn veel verschillende aanbieders en omdat er veel verloop in zit kun je het beste bij je hotel vragen of ze je kunnen helpen met boeken. De prijs is ongeveer € 50 pp.