Dubai

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Historisch Dubai

Dubai,
Verenigde Arabische Emiraten


Dubai: een stad van contrasten.
Zo staat de historische wijk Bastakiya in groot contrast met de glitter, glamour en hoge glimmende wolkenkrabbers waar Dubai bekend om staat. Deze wijk is rond 1900 ontstaan toen Iraanse handelaren zich aan de oevers van de Dubai Creek vestigden. Zij legden de basis voor de ontwikkeling van het Emiraat; dankzij hen groeide Dubai uit tot een internationale haven. De naam ‘Bastakiya’ komt van de Iraanse stad ‘Bastak’.

Ik vond het heerlijk om hier even rond te lopen. Het ligt naast het Al Fahidi Fort, wat nu het Dubai museum huisvest, ook de moeite waard!
Het was zomer, heeeeel warm (40+) en bijna uitgestorven. De verlaten smalle straten ademden rust uit. In de zomer is er veel dicht. Toch vind ik het ook nu een aanrader! Het is een artistieke wijk, met hippe galerietjes, aparte musea, knusse eet- en drinkgelegenheden en kleine hotelletjes. Windtorens, de eerste airco’s, geven deze wijk een karakteristiek beeld. Diverse muurschilderingen zorgen voor een kleurrijk contrast met de zandkleurige gebouwen. En de langslopende Arabier maakt het plaatje compleet;-)