Dubai

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Grootste aquarium ter wereld

Dubai,
Verenigde Arabische Emiraten


Als je in Dubai bent is het, ook als je niet van winkelen houdt, de moeite waard om Dubai Mall te bezoeken. Dit absurd grote winkelcentrum, misschien wel het grootste ter wereld, huist meer dan 1200 winkels, een waterval, een ijsbaan (!!) en is gesitueerd direct naast het hoogste gebouw van de wereld, de Burj Khalifa.

In dit winkelcentrum kun je ook het grootste aquarium van de wereld bewonderen, het Dubai Aquarium. Dit enorme aquarium van ruim tien miljoen liter water telt meer dan 33.000 zeedieren en heeft met een afmeting van maar liefst 32 meter bij 8 meter. Door deze enorme afmetingen is de 75 centimeter dikke glazen ruit van het aquarium officieel het grootste glazen paneel van de wereld. In het aquarium zwemmen onder andere diverse haaiensoorten, roggen, reuzenbaarsen en enorme scholen van de meest uiteenlopende vissoorten (bron: allesoverdubai).

Onze zoon, maar ook wijzelf, keken onze ogen uit. Zo ongelofelijk groot, bizar en mooi. Er is ook een glazen tunnel waar je doorheen kunt lopen, je bent dan letterlijk omringt door water en vissen. Je moet daar echter wel een entreekaartje voor kopen.