Dubai

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Arabian Tea House en Art café MAKE

Dubai,
Verenigde Arabische Emiraten


Het Arabian Tea House is absoluut één van mijn favoriete adresjes in (oud) Dubai. Het is er heerlijk toeven, want het is een beschut tuinterras met stoelen en banken waar je uren in kan blijven zitten. Er staat van alles op de menu kaart: van ontbijt tot diner en alles daar tussenin. De bezoekers aan het tea house zijn een mix van locals, expats en toeristen. Goede prijzen, lekker eten, snelle bediening, rustige en groene omgeving met zowel zon als schaduw.

Op nog geen 100m afstand ligt het Art café MAKE. Rondom het zit/cafégedeelte is er kunst te bekijken en in elke aangrenzende ruimte worden er kunstwerken van telkens een andere kunstenaar tentoongesteld. Het gaat hierbij van schilderijen tot houtsnijwerk. Er is ook een workshop ruimte en een winkeltje. Het café heeft een menukaart met ontbijt, lunch en diner gerechten. De brownie is er in ieder geval heerlijk!

Beide zijn te vinden in de wijk Bastakiya. Het Arabian Teahouse heeft de ingang aan Al Fahidi street, tegenover de rotonde. Als je de ingang achter je houdt en rechtsaf de hoek omgaat zie je voor je al een bord van het MAKE café, dat ook op een hoek is gelegen, maar dan wat verder de wijk in.