Dubai

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ramadan in Dubai

Dubai,
Verenigde Arabische Emiraten


Hoewel Dubai te boek staat als een zeer moderne vakantiebestemming, kun je deze metropool beter vermijden tijdens de ramadan. De wetgeving is er islamitisch en tamelijk ouderwets. Zo is het ook toeristen niet toegestaan om in het openbaar te eten of te drinken. Dat geldt ook voor kauwgum of een flesje water (geen overbodige luxe bij temperaturen boven de 40 graden!) en we hebben ons laten vertellen dat je serieus gestraft kunt worden als je 'ongehoorzaam' bent. Als je niet aan de ramadan meedoet, zul je dus stiekem moeten eten en drinken. Wij waren er tijdens een - voor Arabische begrippen - hittegolf, hetgeen een dagtrip behoorlijk pittig maakte.

Wat ook van belang is, is dat bepaalde musea of andere bezienswaardigheden aangepaste openingstijden hebben of zelfs in het geheel gesloten zijn. Bij het Dubai Museum visten wij bijvoorbeeld achter het net.

Houd hier dus rekening mee bij het plannen van je trip. Reisbureaus hebben er niet altijd oog voor, mede gezien het moderne imago van de stad. En bij de meeste ReisReporters zal de ramadan niet met dikgedrukte letters in hun agenda staan.