Dubai

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Jumeirah Moskee

Dubai,
Verenigde Arabische Emiraten


Vrijwel iedere buurt heeft een eigen moskee, maar de parel van Dubai is ongetwijfeld de Jumeirah Moskee. Dit is ook meteen de enige moskee in Dubai die toegankelijk is voor niet-moslims.
Deze mooie moskee werd gebouwd in 1998 dus is een zeer nieuwe moskee. Vooral 's avonds is deze moskee een plaatje om te zien als hij verlicht is.
De grote moskee heeft plaats voor 1200 gelovigen en van oorsprong was het een Koranschool.

In deze moskee worden ook rondleidingen gegeven om bezoekers te helpen het islamitisch geloof echt te begrijpen aangezien er uiteraard veel vooroordelen zijn over de islam.
De gids begint met uitleg over de vijf zuilen en wat de islam inhoudt. Zij legt dit heel erg duidelijk uit. Onder het motto 'open doors, open minds ' kunnen toeristen vragen stellen over de moskee en de islam.
In het begin is iedereen wat terughoudend maar uiteindelijk zie je dat er toch vragen gesteld worden. Alle vragen worden echt heel duidelijk beantwoord.

Er zijn rondleidingen op zaterdag, zondag, dinsdag en donderdag. De rondleiding begint om 10.00 uur en reserveren is niet nodig. De kosten zijn 10 Dirham per persoon (2 euro). Het spreekt voor zich dat schouders en knieën bedekt moeten zijn en vrouwen een hoofddoek moeten dragen.
Deze moskee is te vinden aan de Jumeirah Road.
Er rijdt geen metro in Jumeirah dus het is makkelijker om met de metro naar het dichtstbijzijnde metrostation te gaan (Al Ghubaiba) en vervolgens een taxi te nemen naar de moskee (ongeveer 15 Dirham). Er rijdt ook een bus over Jumeirah Road dus dat is ook een mogelijkheid.

Deze rondleiding is echt zeer de moeite waard!