Dubai

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Openbaar vervoer in Dubai

Dubai,
Verenigde Arabische Emiraten


Dubai is overduidelijk niet gemaakt voor wandelende Hollanders. Tenminste, niet als je van A naar B wilt wandelen. Wandelen langs het strand, in de mall of door de souks is geen probleem. Maar om nu van links naar rechts Dubai te voet door te steken wordt een kamikaze actie. Een auto huren is denk ik prima te doen (alhoewel ik dat af zou raden gezien de brokken die ik langs de snelweg zag liggen ;-)).

Maar ik kan absoluut het openbaar vervoer aanraden!!! Dat is daar perfect geregeld. Je hebt 2 metro lijnen. Een gaat van links naar rechts (de rode lijn) en de ander (de groene lijn) maakt een bochtje in het gebied Bur Dubai en Deira. Ze werken er met zone's. Een dagkaart kost ongeveer 3,50 euro en daarmee kan je tot 24:00 onbeperkt reizen door alle zone's. Sterker nog, je kan ook gebruik maken van de busverbindingen.

Erg handig want vanaf sommige metrostations gaan weer aparte aftakkingen met bus of metro naar bv het Atlantis hotel of the Dubai Mall (is nog under construction). De bussen en metro's rijden zeer frequent en zijn perfect op tijd! Buiten dat is het in de stations brandschoon. Op ieder station zijn ook nette toiletten te vinden.